Novosti

>

 • 8.5.2020

  JU Priroda uz podršku europskih fondova planira povećati kapaciteta oporavilišta za bjeloglave supove u Belom

  Supovi u Belom

  Na Kolegiju župana prihvaćena je informacija Javna ustanove Priroda o namjeri prijave projekta „Unapređenje i povećanje kapaciteta oporavilišta za bjeloglave supove u Centru za posjetitelje Beli“ na Europski natječaj Unapređenje i povećanje kapaciteta oporavilišta za divlje životinje u okviru OP Konkurentnost i kohezija. Oporavilište, koje se nalazi u sklopu Centra, jedino je registrirano Oporavilište za bjeloglave supove u Republici Hrvatskoj.

 • 8.5.2020

  Volonteri Crvenog križa na svoj dan kolačima počastili beskućnike u Kući utočišta

  CK Povodom Međunarodnog dana Crvenog križa, volonteri Crvenog križa Primorsko-goranske županije napravili su kolače koje su danas podijeli beskućnicima u Kući utočišta, odnosno dnevnom centru za beskućnike i ostale marginalizirane osobe koji se nalazi u sklopu samostana sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

 • 8.5.2020

  Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr.Mićović u programu Radio Rijeke rekao da smo u PGŽ imali 2,3 posto pozitivnih na korona virus

  Thalassotherapija Opatija započela s redovnim radom i predstavila novi angiografski uređeaj U drugom smo tjednu olabavljenih epidemioloških ograničenja, a tjedan pred nama donosi još popuštanja mjera pa će prvenstveno o discipliniranosti građana ovisiti daljnji razvoj događaja, poručio je gostujući u programu HRT Radio Rijeke ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

 • 8.5.2020

  U PGŽ nema novooboljelih, 17.dan u nizu

  CPVOD 19 I dalje iz Stožera civilne zaštite PGŽ stižu dobre i ohrabrujuće vijesti. Ni u protekla 24 sata na našem području nijedna testirana osoba nije bila pozitivna na korona virus, što je 17.dan u nizu bez novih oboljelih. Još se uvijek 21 osoba vodi kao oboljela dok je njih 49 ozdravilo.

 • 7.5.2020

  Od jučer troje izliječnih i niti jedan novooboljeli od korona virusa

  Od jučer troje izliječnih i niti jedan novooboljeli od korona virusa U Primorsko-goranskoj županiji još je samo 21 osoba s prisutnim covid 19 virusom, a prema najnovijim informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ ni danas nema novooboljelih. Do sada je ozdravilo ukupno 49 osoba, samo od jučer njih troje, a narednih dana očekuje se daljnji rast broja izliječenih.Kao što je već više puta naglašeno, osobu se smatra izliječenom nakon dva uzastopna negativna nalaza brisa.

 • 6.5.2020

  Delegacija PGŽ položila vijence palim žrtava 2.svjetskog rata u Pasjaku

  Pasjak Delegacija Primorsko-goranske županije, pročelnik Ureda županije Goran Petrc i predsjednik SAB-a PGŽ Dinko Tamarut u povodu obljetnice oslobođenja Općine Matulji položili su danas vijence na spomenik palim žrtvama 2.svjetskog rata i stradalim borcima NOR-a. Vijence su položile i delegacije Općine Matulji kao i udruga antifašističkih boraca.

 • 6.5.2020

  Thalassotherapija Opatija započela s redovnim radom i predstavila novi angiografski uređaj

  Thalassotherapija Opatija započela s redovnim radom i predstavila novi angiografski uređeaj S početkom redovnih aktivnosti u specijalističkim zdravstvenim ustanovama nakon pauze zbog epidemije virusa COVID-19 i Thalassotherapija Opatija otvorila je vrata pacijentima. U normalizaciju rada ova županijska zdravstvena ustanova kreće i s novim angoigrafskim uređajem za dijagnostičke terapijske endovaskularne intervencije kojim će srčanim bolesnicima biti omogućene najsuvremenije dijagnostičke i terapeutske usluge.

 • 6.5.2020

  U PGŽ i danas bez novozaraženih, postupno u normalu vraća se i trajektni promet

  Primorsko-goranska županija uputila MZO Prijedlog plana upisa u I. razred srednje škole za školsku 2020./2021. godinu Iz Županijskog stožera civilne zaštite i jutros stižu dobre vijesti. Nema novooboljelih osoba od korona virusa, a još jedan pacijent je ozdravio. U ovom trenutku na području PGŽ imamo 46 osoba koje su ozdravile i 24 oboljelih. Epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ističu da je većina covid pozitivnih osoba u samoizolaciji kod kuće ali pod dnevnim zdravstvenim nadzorom. Smatrat će se ozdravljenim nakon što dva uzastopna tesiranja potvrde da su negativni na prisutnost virusa.

 • 5.5.2020

  Poziv na sudjelovanje u foto natječaju "Volim svoju županiju"

  Volim svoju županiju Hrvatska zajednica županija pokrenula je peti po redu foto-natječaj „Volim svoju županiju“ kako bi ljubitelje fotografije potaknula da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

 • 5.5.2020

  Iz Društva Crvenog križa PGŽ najavljuju nastavak podjele paketa s namirnicima za socijalno ugrožene

  Iz Društva Crvenog križa PGŽ najavljuju nastavak podjele paketa s namirnicima za socijalno ugrožene U Primorsko-goranskoj županiji i dalje je stabilna epidemiloška situacija, niti danas nema novih zaraženih osoba. Uspješnom kontolom epidemije korona virusa na našem području prestala je i potreba za dodatnim zdravstvenim kapacitetima u objektu Dvorane mladosti gdje su zaposlenici i volonteri Društva Crvenog križa PGŽ sredinom ožujka postavili osamdeset kreveta.


ispiši stranicu ispiši stranicu