Mjesečni foto natječaj

Primorsko-goranska županija i "Županijska kronika" Novog lista od 2015. godine organiziraju nagradni foto natječaj za fotografe amatere s područja naše županije. Sustav izbora je mjesečni, a na kraju godine biraju se i naj fotografije godine.

Kakve fotografije se traže?

Branko Lautar - TršćeTema natječaja su život, ljudi i prirodne ljepote zeleno-plave županije. Autorima prepuštamo slobodu odabira motiva, no treba naglasiti da najbolje rezultate na natječaju ostvaraju motivi koji prikazuju specifičnost našeg kraja. Fotografije trebaju biti nove, snimljene u posljednjih mjesec dana.

Što se tiče tehničkih specifikacija, minimalne dimenzije su 3600x2400 piksela za vodoravne ili 2400x3600 za okomite slike. Važno je i da slike budu "čiste", bez intervencija u Photoshopu - osim osnovne korekcije svjetla i boje - i bez autorskih potpisa i rubova.

Kako se prijaviti?

Fotografija se dostavlja na e-mail adresu webmaster@pgz.hr, s naslovom e-maila "Za foto natječaj". Prijave zaključujemo 15. u mjesecu.

Nagrade

Primljene fotografije objavljuju se na županijskim Facebook stranicama, gdje naši fanovi biraju najbolju prema izboru publike, a Fotosavez Primorsko-goranske županije bira najbolju prema sudu struke. Rezultate objavljujemo u "Županijskoj kronici".

Uvažavajući vaše primjedbe da pojedini autori koji imaju veliki broj fb prijatelja dominiraju u tom izboru, uvodimo pravilo da samo dva puta godišnje (jednom u 6 mjeseci) isti autor može biti pobjednik prema broju lajkova. U svakom slijedećem slučaju pobjednik će biti autor koji je drugi po izboru fb glasova.Također molimo da nam za mjesečni izbor šaljete samo jednu fotografiju prema gore navedenim tehničkim specifikacijama.  

Najbolje fotografije svakog mjeseca nagrađujemo proizvodima OPG-ova s područja Primorsko-goranske županije, a one postaju vlasništvo Primorsko-goranske županije.

Godišnja izložba "Primorsko-goranska županija kroz vaš objektiv"

Jednom godišnje održava se izložba najboljih pristiglih radova pod naslovom "Primorsko-goranska županija kroz vaš objektiv". Tom prilikom održava se finalni izbor za najbolju fotografiju godine.

Fotografi godine

ispiši stranicu ispiši stranicu