Novosti

>

5. 5. 2020

Iz Društva Crvenog križa PGŽ najavljuju nastavak podjele paketa s namirnicima za socijalno ugrožene

Iz Društva Crvenog križa PGŽ najavljuju nastavak podjele paketa s namirnicima za socijalno ugrožene U Primorsko-goranskoj županiji i dalje je stabilna epidemiloška situacija, niti danas nema novih zaraženih osoba. Uspješnom kontolom epidemije korona virusa na našem području prestala je i potreba za dodatnim zdravstvenim kapacitetima u objektu Dvorane mladosti gdje su zaposlenici i volonteri Društva Crvenog križa PGŽ sredinom ožujka postavili osamdeset kreveta.

Iz Društva CK javili su nam da su svu opremu iz Dvorane mladosti vratili u skladišta te da ih je u slučaju potrebe moguće u kratkom roku ponovno postaviti.

Unatoč popuštanju epidemioloških mjera, Društvo Crvenog križa PGŽ i dalje, za potrebe djelatnika i volontera gradskih društava Crvenog križa PGŽ, distribuira zaštitnu opremu. Također se nastavlja briga o građanima u potrebi podjelom paketa pomoći. U svibnju, kao što je već najavljeno, slijedi nastavak podjele paketa s prehrambenim namirnicama zahvaljujući financijskoj donaciji Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore PGŽ. Građani sve informacije o aktivnostima Crvenog križa kao i telefonsku psihosocijalnu pomoć i dalje mogu dobiti putem besplatnog broja 0800 11 88.

Iz Društva Crvenog križa pozivaju građane na dobrovoljno darivanje krvi. Naime, kako ističu uspostavljanjem redovnog rada u KBC Rijeka, očekuju se i veće potrebe za krvlju i krvnim pripravcima. Krv se može darivati u prostoru na Kampusu kao i na terenskim akcijama prema programu gradskih društava Crvenog križa PGŽ.
 


ispiši stranicu ispiši stranicu