Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

3. 5. 2020

Na području PGŽ nema novozaraženih osoba, 42 pacijenta ozdravila

Ukidanje e-rpopusnica

Iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i danas jako dobre vijesti. Niti 12. dan za redom nema novozaraženih osoba, a u isto vrijeme povećava se broj ozdravljenih. Prema od jutros aktualnim podacima 42 pacijenta iz naše Županije su ozdravila, a pozitivnih je još 28 osoba. Kao što smo već izvijestili u TH Crikvenici više nema covid pozitivnih pacijenata pa je i ta županijska zdravstvena ustanova spremna za ponovnu normalizaciju rada, pružanja dijagnostičkih i rehabilitacijskih usluga.

Kako su izvijestili iz KoHOMA,udruge liječnika obiteljske medicine i oni od sutra, 4. svibnja, u ambulante vraćaju zdravstvene usluge u punom obujmu i sadržaju. No, organizacijski ostaju u epidemijskom načinu rada u skladu s propisanim mjerama zaštite zdravlja pacijenata i djelatnika. Pozivaju svoje pacijente da dolazak kod liječnika obiteljske medicine prethodno telefonski najave radi dogovora termina dolaska. Nošenje zaštitnih maski je obvezno, kao i dezinfekcija, mjerenje temperature te socijalna distanca koja se i nadalje mora strogo poštivati u čekaonicama i ambulantama.

I da podsjetimo, od noćas u ponoć, dozvoljeno je kretanje bez e propusnice cijelim teritorijem Primorsko-goranske županije.

ispiši stranicu ispiši stranicu