Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

30. 4. 2020

Od ponedjeljka stupa na snagu Odluka o ukidanju ograničenja kretanja na području Primorsko-goranske županije

Primorsko-goranska županija uputila MZO Prijedlog plana upisa u I. razred srednje škole za školsku 2020./2021. godinu Slijedom prijedloga i najave župana Zlatka Komadine u ponedjeljak na press konferenciji Stožera Civilne zaštite PGŽ stigla je i odluka Nacionalnog stožera o ukidanju ograničenja kretanja na području Primorsko-goranske županije.

Od ponedjeljka će svi stanovnici PGŽ moći kretati na cijelom području županije uključujući otoke i Gorski kotar, uz pridržavanje mjera s ciljem zaštite zdravlja.
To je ODLUKA o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području cijele Primorsko-goranske županije.

ODLUKA je proslijeđena Policijskoj upravi (nadležnom OKC PU) i svim gradskim i općinskim Stožerima civilne zaštite.

* * * * * 

Pitali ste: Da li rabljani moraju isključivo preko Krka do Rijeke (samo jedan trajekt na dan) ili mogu ići na Stinicu pa preko Senja iako je to Ličko senjska županija, ili će im policija priječiti prolaz do Rijeke preko Senja?

Svi koji imaju prebivalište na otoku Rabu moći će putovati preko Stinice. Tako je dogovoreno s PU ličko-senjskom. Važno je imati osobnu iskaznicu u kojoj je upisano prebivalište Rab. 

 

ispiši stranicu ispiši stranicu