Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

18. 9. 2015

20. godina Društva hrvatsko-turskog prijateljstva Rijeka

Tursko-hrvatsko prijateljstvoPovodom obilježavanja 20 godina osnutka, Društvo hrvatsko-turskog prijateljstva Rijeka na prigodnoj je svečanosti ugostilo brojne uzvanike iz cijele Hrvatske.

Tom je prigodom zamjenik župana Petar Mamula čestitao Društvu, posebno prvom predsjedniku Anti Simoniću i sadašnjoj predshednici Esmi Halepović Đečević, na aktivnom i predanom radu na uspostavljanju prijateljske suradnje na različitim poljima između Hrvatske i Turske. Rekao je da upravo u vrijeme velikih humanitarnih kriza postojanje društava koji povezuju različitosti, svima daju motivaciju za stvaranje boljeg zajedničkog okruženja.

Nj. E. Ahmet Tuta,turski veleposlanik u Hrvatskoj, također je pohvalio rad Društva zahvalivši posebno na podršci županu Zlatku Komadini i gradonačelniku Vojku Obersnelu. Poželio je da na Studiju turkologije u Zagrebu bude više riječkih studenata te najavio ciklus predavanja o turskoj kulturi i turskom jeziku koji će se od početka sljedeće godine, svaka dva tjedna održavati i u Rijeci.

Čestitkama su se pridružile i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac i načelnica Sektora za jugoistočnu Europu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Marija Kapitanović.

Uz prezentaciju Monografije, druženje održano u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja obogaćeno je i glazbenim programom u kojem su nastupili mladi pijanist Stipe Bilić, zbor DVD-a Drenova i Vokalni studio Rijeka koji je uzvanike iznenadio izvedbom pjesme na turskom jeziku.

ispiši stranicu ispiši stranicu