Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

15. 9. 2015

Uzvratni posjet Društva hrvatsko–srpskog prijateljstva gradu Čačku

Delegacija Društva hrvatsko-srpskog prijateljstva u Čačku Zamjenik župana Petar Mamula sa zamjenikom riječkog gradonačelnika Markom Filipovićem i viškovskom načelnicom Sanjom Udović boravili su s delegacijom Društva hrvatsko-srpskog prijateljstva iz Rijeke, predvođenom predsjednikom Nikolom Ivanišem, u uzvratnom posjetu Čačku u Srbiji.

Poruka dužnosnicima iz obje zemlje o nužnosti uspostavljanja suradnje istaknuta je kao glavna želja u razgovorima domaćina i delegacije Društva, osnovanog prije četiri godine a koje broji preko stotinu članova. Razgovaralo se također i o unapređenju gospodarske i turističke suradnje.

Zamjenik župana Mamula istaknuo je Primorsko-goransku županiju kao pozitivan primjer drugima po pitanju statusa nacionalnih manjina i međunacionalnih odnosa.

U ime domaćina gradonačelnik Vojislav Ilić pohvalio je toplo gostoprimstvo koje je delegacija Čačka doživljavala u više navrata posjetima Rijeci.

Riječka delegacija obišla je i tradicionalnu manifestaciju u Mrčajevcima "Kupusijada", te ih je primio i Tomislav Ilić, gradonačelnik Kraljeva.

ispiši stranicu ispiši stranicu