Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

15. 9. 2015

Započela izgradnja objekta Kulturno turističkog centra u Opatiji

Kulturno turistički centar OpatijaŽupan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić sa suradnicima obišli su gradilište na dan početka izgradnje objekta Kulturno turističkog centra u Opatiji. Vrijednost projekta je 31,6 milijuna kuna.

Župan Komadina istaknuo je da je Opatija zaslužila ovaj projekt te da joj je, kao glavnom turističkom centru Kvarnera, kulturno turistički centar potreban. 

"Građani Opatije imaju pravo i trebaju imati pravo na Dom kulture i na kulturne potrebe u svome gradu. Dosada smo imali ljetnu, imamo i zimsku priču i kulturu i ovo je jedna vrsta zimske kuće našoj ljetnoj. Sigurno će ovdje biti puno sadržaja za rad i udruga i svih koji se bave umjetnošću i bilo kojim vidom kulture. Drago mi je da je ovaj projekt zaživio jer osim kulturno povijesne baštine, moramo nuditi programe našim gostima", rekao je župan.

Gradonačelnik Dujmić istaknuo je da će se nakon izgradnje sportske dvorane, kojom je ispunjenja želja sportaša, izgradnjom ove dvorane ispuniti i želja svih građana za prostorom za kazališne i kino predstave, koncerte i druga kulturna događanja. Novim objektom će se također dati i mogućnost održavanja većih kongresa u Opatiji, čime se daje potpora i turističkoj privredi, s obzirom na želju za što boljom popunjenosti kapaciteta i orijentiranosti na cijelogododišnje poslovanje.

"Radujmo se danas početku ovih radova jer će se uskoro ispuniti želja naših građana. Jer kao što smo ispunili želju naših sportaša za izgradnjom sportske dvorane, tako ćemo ispuniti i želju svih nas da imamo lijepi prostor za kazalište i kino predstave, koncerte i druga kulturna doagađanja u našem gradu", rekao je Dujmić dodavši da će se ovim objektom u Opatiji omogućiti i održavanje kongresa.

ispiši stranicu ispiši stranicu