Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

14. 9. 2015

U Rijeci otvoren 6. Balkanski botanički kongres

Balkanski botanički kongresU organizaciji Prirodoslovnog muzeja Rijeka, Hrvatskog botaničkog društva kao i Botaničkog društva Slovenije, na Građevinskom fakultetu u Rijeci svečano je otvoren 6. Balkanski botanički kongres koji je okupio preko 200 znanstvenika iz cijelog svijeta.

Ispred Primorsko-goranske županije skup je otvorio zamjenik župana Petar Mamula te naglasio kako je upravo ova regija poznata po visokoj bioraznolikosti ali i po visokom udjelu endemičnosti među vrstama od kojih mnoge imaju značaj za zaštitu prirode na lokalnoj, regionalnoj ali i europskoj razini. Dodao je kako je gotovo je čitav kontinentalni dio naše županije kao i kvarnerski otoci obuhvaćen mrežom NATURA 2000.

Sudionike Kongresa koji je posvećen znanstveniku Josifu Pančiću rođenom u zaleđu Novog Vinodolskog, pozdravili su i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin kao i ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Željka Modrić Surina koja je ujedno i predsjednica Organizacijskog odbora. 

ispiši stranicu ispiši stranicu