Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

10. 9. 2015

Hrvatski olimpijski dan u Rijeci

Hrvatski olimpijski dan u RijeciNa riječkom Korzu održan je Hrvatski olimpijski dan, sportska manifestacija kojom se obilježava godišnjica osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora. Tim je povodom Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i ove godine organizirao demonstraciju 22 sporta te školski sport, sport studenata i sport osoba s invaliditetom, na terenima postavljenim duž riječkog Korza.

Olimpijskom danu prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić te brojni sportaši i olimpijci. Ove godine olimpijsku zastavu nisu nosili olimpijci već djeca - mladi sportaši Dolores Suša iz Kluba skokova u vodu "Primorje 2010", David Florijančić iz Atletskog kluba "Kvarner", Nika Budić iz Rukometnog kluba "Pećine", Ana Budimir iz Gimnastičkog kluba "Vita", Šime Stančić iz Nogometnog kluba "Orijent", Vedran Šaponja iz Judo kluba "Rijeka", Leon Žagar iz Taekwondo kluba "Sušak" i Lovro Šipek, član Boćarskog kluba "Sv. Jakov" iz Jadranova.

Zastavu je podignula Vera Begić Blečić, članica Kluba olimpijaca Rijeke.

Svoja znanja i vještine na prigodno postavljenim terenima predstavili su brojni klubovi kroz čak 22 sporta (judo, taekwondo, školski sport, gimnastika, odbojka, streličarstvo, boćanje, rukomet, boks, košarka, automobilizam, nogomet, tenis, atletika, rugby, šah, veslanje ).

Informacije o vaterpolu, plivanju, sinkroniziranom plivanju, skokovima u vodu, ribolovu na moru i Sveučilišnim igrama mogle su se dobiti na štandovima, a djecu je uveseljavao i Hrki, vesela maskota Europskih sveučilišnih igara.

U sklopu otvorenja manifestacije proglašeni su najuspješniji sudionici Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, a održano je i revijalno natjecanje u boćanju u kojem su sudjelovale ekipe riječkih olimpijaca, Grada Rijeke, PGŽ, Riječkog sportskog saveza te Zajednice sportova PGŽ kako bi se time prigodno najavilo Svjetsko prvenstvo u boćanju za seniore koje će se održati od 20. do 26. rujna 2015. godine u Rijeci.

Galeriju fotografija pogledajte na Facebooku.

ispiši stranicu ispiši stranicu