Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

6. 5. 2020

Thalassotherapija Opatija započela s redovnim radom i predstavila novi angiografski uređaj

Thalassotherapija Opatija započela s redovnim radom i predstavila novi angiografski uređeaj S početkom redovnih aktivnosti u specijalističkim zdravstvenim ustanovama nakon pauze zbog epidemije virusa COVID-19 i Thalassotherapija Opatija otvorila je vrata pacijentima. U normalizaciju rada ova županijska zdravstvena ustanova kreće i s novim angoigrafskim uređajem za dijagnostičke terapijske endovaskularne intervencije kojim će srčanim bolesnicima biti omogućene najsuvremenije dijagnostičke i terapeutske usluge.

Novi uređaj, vrijedan preko 5 milijuna kuna, predstavili su danas župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i ravnatelj TH Opatija Viktor Peršić sa suradnicima.

Istaknuto je da će  novim uređajem, koji zamjenjuje dosadašnji iz 2012.godine, biti omogućeno pružanje brojnih dijagnostičkih i terapeutskih usluga, a najveće prednosti su skraćivanje vremena trajanja postupaka, sigurnost postupaka za pacijente i manja mogućnost komplikacija. Instalacija ovog uređaja omogućuje da se kompleksniji zahvati  na koronarnim arterijama kao i na drugim vaskularnim strukturama mogu izvoditi na znatno sigurniji način.

Thalassotherapia Opatija Specijalna je bolnica za medicinsku rehabilitaciju srca, pluća i reumatizma koja je tijekom višegodišnjeg sustavnog ulaganja u razvoj te kontinuiranom edukacijom medicinskog osoblja uz primjenu visoko sofisticirane medicinske opremu dosegla klinički status. U proteklom razdoblju napravila je značajan iskorak u segmentu primjene suvremena kardiološko dijagnostičke opreme usmjerene vizualizacijskim kardiovaskularnim tehnologijama: magnetske rezonance (MRI) i kompjutorizirane višeslojne CT angiografije (MSCT). Otvorenjem Laboratorija za kateterizaciju srca 2017. godine zaokružen je njen dugogodišnji razvoj kardiologije.

ispiši stranicu ispiši stranicu