Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

6. 5. 2020

U PGŽ i danas bez novozaraženih, postupno u normalu vraća se i trajektni promet

Primorsko-goranska županija uputila MZO Prijedlog plana upisa u I. razred srednje škole za školsku 2020./2021. godinu Iz Županijskog stožera civilne zaštite i jutros stižu dobre vijesti. Nema novooboljelih osoba od korona virusa, a još jedan pacijent je ozdravio. U ovom trenutku na području PGŽ imamo 46 osoba koje su ozdravile i 24 oboljelih. Epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ističu da je većina covid pozitivnih osoba u samoizolaciji kod kuće ali pod dnevnim zdravstvenim nadzorom. Smatrat će se ozdravljenim nakon što dva uzastopna tesiranja potvrde da su negativni na prisutnost virusa.

Nakon što je od ponedjeljka dozvoljeno putovanje bez propusnica cijelim teritorijem Županije, polako se vraća u normalnu i trajektni  promet. Prva je na ovo popuštanje mjera reagirala Rapska plovidba i od  jučer su pojačali dnevne trajektne  linije između Mišnjaka i Stinice na sedam polazaka dnevno.  Liniju između Lopara na Rabu i Valbiske na Krku, prema objavljenom i još uvijek reduciranom plovidbenom redu, s jednim polaskom na dan  održava i Jadrolinija.  Nešto jačim intenzitetom s pet dnevnih linija Jadrolinijini trajekti plove između   između Valbiske i Meraga na otoku Cresu.

Za putovanje trajektima  propisane su  epidemiološke mjere  tako da svi koji dolaze na trajekt moraju nositi  zaštitne maske i rukavice ali i zadržati se u svom vozilu svo vrijeme trajanja putovanja.

ispiši stranicu ispiši stranicu