Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

22. 4. 2020

Opet dobre vijesti: Na području PGŽ u posljednja 24 sata nema novozaraženih osoba

Mićović: Primorsko-goranska županija ima najbolju epidemiološku situaciju i to moramo očuvati"Područje Primorsko-goranske županije i danas je bez novozaraženih osoba, to su dobre vijesti i vjerujem da će se takav trend epidemiološke situacije zadržati", rekao je gostujući u programu Radio Rijeke načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Marko Boras Mandić. Upozorio je međutim da još uvijek postoji veliki "bazen" osoba u samoizolaciji, njih 1.500 iz kojeg je moguće očekivati i novo oboljele.

"Najvažnije je da ne dođe do nekontroliranog širenja virusa, a vjerujem da će se naši građani, koji su i do sada poštovali propisane mjere zaštite, jednako odgovorno ponašati i da ćemo ubrzo doći  do kraja epidemije", rekao je Boras Mandić. Dodao je da se očekuju i odluke o omogućavanju rada dijela gospodarskog sektora, u prvom redu obrtnika te da će upravo naša Županija, koju je za odlične rezultate u suzbijanju epidemije pohvalio i načelnik Nacionalnog stožera, među prvima za to dobiti zeleno svjetlo.

Ponovio je da se svaka mjera popuštanja, bilo da se odnosi na kretanje ili rad obrtnika, donosi prvenstveno na temelju stava epidemiologa i zdravstvenih djelatnika, kojih je pet u Sožeru civilne zaštite Primorsko-goranske županije. Dobre vijesti stižu i iz KBC Rijeka gdje je hospitalizirano samo pet osoba, do sada ih je 29 ozdravilo, a 41 osoba još je uvijek pod zarazom. Ukupno je na našem području do sada evidentirana 71 osoba s korona virusom a provedneo je preko 1.600 testiranja.

ispiši stranicu ispiši stranicu