Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

23. 9. 2015

Održana edukacija u okviru programa jačanja ljudskih potencijala

Jačanje ljudskih potencijalaU prostorima Primorsko-goranske županije održana je iznimno posjećena besplatna edukacija na temu "Vještine upravljanja projektom - Project Management" u organizaciji Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima koji ima ulogu regionalnog koordinatora za našu Županiju.

Svrha ove edukacije je osposobiti polaznike za samostalnu pripremu projekata u kontekstu europskih strukturnih i investicijskih fondova s posebnim naglaskom na upravljanje projektnim ciklusom, vremensko planiranje, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje nepravilnostima te upravljanje rizicima.

Edukacija je bila namijenjena zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama, trgovačkim društvima te malim i srednjim poduzećima i udrugama civilnog društva s područja Primorsko-goranske županije, a održana je od strane zaposlenika Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima s relevantnim iskustvom u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih iz Strukturnih i investicijskih fondova Europske unije.

U ovom ciklusu edukativnih aktivnosti koji se održava u okviru programa "Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije" planira se održavanje još četiri edukacije na sljedeće teme: financijskog upravljanje EU projektima, državne potpore, mogućnosti financiranja kroz EU fondove te priprema projekata, a za koje je također zabilježen veliki interes.

Provedba programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije "Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije" za 2015. godinu sufinancira se sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

ispiši stranicu ispiši stranicu