Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

21. 9. 2015

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u boćanju

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u boćanju

Peti je ovo put kako Rijeka postaje domaćinom velikog međunarodnog boćarskog natjecanja. Prethodno su u Rijeci održane dvije svjetske juniorske smotre, jedna seniorska te jedno europsko prvenstvo. Ovog puta Boćarski centar Podvežica, kao i dvorane Hrastenica Čavle i Marinići ugostit će najbolje seniore svijeta. Organizatori natjecanja su Grad Rijeka i Hrvatski boćarski savez, uz tehničku organizaciju Riječkog sportskog saveza. Primorsko-goranska županija jedan je od pokrovitelja Svjetskog prvenstva.

Na otvorenju u Boćarskom domu Podvežica prisutnima su se obratili predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica, predsjednik Svjetske boćarske federacije Cristian Lacoste, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, koji je i proglasio Svjetsko prvenstvo otvorenim.

Župan Komadina pozdravio je sve nazočne te poželio svima dobrodošlicu u, kako je rekao, regiju snažno okrenutu sportu. "Ponosni smo na svaku medalju naših boćara, a kao što znate upravo se naša Nives Mladenić, članica Ženskog boćarskog kluba Pašac, vratila s lanjskog svjetskog prvenstva sa zlatnom i srebrnom medaljom. Čast nam je i zadovoljstvo što smo dobili priliku ugostiti najbolje boćare svijeta, a vjerujem da ćemo opravdati domaćinstvo te da ćete se na sportskim terenima, ali i van njih, ovih nekoliko dana dobro i ugodno osjećati."

"Primorsko-goranska županija ima oko 30 tisuća registriranih sportaša u čak 1370 sportskih udruga, a prema aktualnim podacima tu je još i preko 7000 neregistriranih sportaša i veliki broj rekreativaca. Unutar našeg Županijskog boćarskog saveza natječe se  čak 76 boćarskih ekipa, a zbog brojnosti klubova na razini Županije osnovane su i četiri  Boćarske zajednice", istaknuo je župan u svom obraćanju rekavši kako Županija i Grad puno ulažu u sportsku infrastrukturu, te se na taj način stvaraju uvjeti da se što veći broj osoba može uključiti u sportske aktivnosti.

Fotogaleriju s otvorenje možete pogledati na Facebooku.

ispiši stranicu ispiši stranicu