Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

21. 9. 2015

Press kolegij: najava 20. sjednice Županijske skupštine

Press kolegijNa redovitoj tjednoj konferenciji za novinare bilo je riječi o dnevnom redu predstojeće 20. sjednice Županijske skupštine, elektronskom potpisivanju dokumenata, izborima za vijeća predstavnika nacionalnih manjina, Svjetskom prvenstvu u boćanju, Rijeka Nautic Showu, kao i drugim aktualnostima.

Na press kolegiju sudjelovali su predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, zamjenik župana Petar Mamula i pročelnik Ureda Županije Goran Petrc.

Predsjednik Županijske skupštine najavio je 20. sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak, 24. rujna.

Predviđene su 24 točke dnevnog reda. Najvažnije točke su prijedlog polugodišnjeg izvješća o izvršenju proračuna i izvještaj o radu župana. Na dnevnom redu također su prijedlog odluke vezane uz izvršenje proračuna Županijske uprave za ceste, informacija o dobivenim sredstvima EU za pomoć Gorskom kotaru, pomoć poduzetnicima u turizmu, kreditiranje u poljoprivredi, proširenje djelatnosti Thalassotherapije u Opatiji i druge teme.

Fabijanić je naveo i da je počelo uvođenje elektronskog potpisa pa se, za početak, dio dokumenata neće potpisati vlastoručno nego elektronskim putem te povodom 20. obljetnice "Oluje" najavio posjetu mjestima na kojima su u ratu pogibali riječki borci.

Zamjenik župana Petar Mamula prokomentirao je izbore za vijeća nacionalnih manjina. Izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina su dovršeni i upravo je konstituirano posljednje vijeće, Vijeće srpske nacionalne manjine. "Izabrano je dosta novih ljudi u 8 vijeća i 5 predstavnika. Sljedeći korak Ministarstva uprave da potvrdi ove izbore", rekao je Mamula dodavši da se uskoro očekuje sastanak sa svim izabranim predstavnicima.

Pročelnik Ureda Županije Goran Petrc rekao je da danas na Podvežici počinje Svjetsko prvenstvo u boćanju, a natjecanja će se održati i na području općina Viškovo i Čavle. Primorsko-goranska županija će za svjetsko prvenstvo u ovom tradicionalnom sportu, u kojem na području županije djeluje sedamdesetak aktivnih klubova, izdvojiti 75 tisuća kuna.

Petrc je najavio i manifestaciju Rijeka nautic show, koji traje od 25. do 27. rujna, čiji je cilj očuvanje pomorske tradicije i tradicije izgradnje brodova. Primorsko-goranska županija podržat će Rijeka nautic show sa 80 tisuća kuna.

Prošlog vikenda održana je velika međunarodna vatrogasna vježba u Šapjanama, na kojoj je sudjelovalo 500 sudionika iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Simulirani su požar na granici Hrvatske i Slovenije i potres tijekom kojeg su se događali incidenti koje su rješavali pripadnici vatrogasnih postrojbi, policije i hitne službe.

ispiši stranicu ispiši stranicu