Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

7. 9. 2015

Početak rada nove Osnovne škole "Omišalj"

Nova osnovna škola - OŠ Omišalj U Omišlju je novom školskom godinom započela s radom nova osnovna škola, nastala statusnom promjenom Područne škole Omišalj u novu matičnu Osnovnu školu "Omišalj", čija je sastavnica i Područna škola Dobrinj. Osnovnu školu su svečano otvorili zamjenica župana Marina Medarić, predsjednik Županijske skupštine PGŽ Erik Fabijanić, pročelnica županijskog UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin te načelnici Omišlja Mirela Ahmetović i Dobrinja Neven Komadina.

Edita Stilin izjavila je kako je upisom u petak u Sudski registar Trgovačkog suda, OŠ "Omišalj" postala 31. osnovna škola nad kojom Županija ima osnivačka prava. Reorganizacijom je tako olakšano stanje OŠ "Fran Krsto Frankopan" u Krku, koja bi inače imala ukupno 1275 učenika.

"Izdvajanjem Područnih škola Omišalj i Dobrinj u zasebnu školu, koja ukupno ima 265 učenika podigli smo razinu kvalitete obrazovanja na otoku Krku. OŠ "Omišalj" imat će svoj menadžment, ravnatelja, tajnika, stručnu službu, pedagoga i psihologa, i samim time razina kvalitete je nemjerljiva u odnosu na ranije", zaključila je Stilin.

Stilin je najavila da je slijedeće u planu nastavka kvalitetnije i racionalnije organizacije obrazovanja djece na otoku Krku izdvajanje u samostalnu školu Područne škole Malinska.

"Nakon dugo godina iščekivanja dobili smo samostalnu školu Omišalj. To znači puno, od poboljšavanja pedagoških standarda do dobivanja pedagoške strukture djelatnika u punom pogledu", istaknuo je Žarko Žarković, privremeni ravnatelj OŠ "Omišalj".

Žarković je naveo da je u Omišlju upisano 23 prvašića a 13 u Dobrinju, te da škola ukupno broji oko 300 učenika, čiji će se točan broj utvrditi narednih dana zbog puno novopridošlih učenika.

ispiši stranicu ispiši stranicu