Koronavirus u PGŽ

Broj potvrđeno zaraženih korona virusom
Zaraženih Nove evidentiranih Preminulih Izliječenih
Primorsko-goranska županija 21 0 0 2
Republika Hrvatska 315 0 1 5
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ponedjeljak, 23.03.2020. u 16:30
>

7. 9. 2015

Početak nove školske godine

Nova školska godina Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin zaželjela je svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima uspješnu i sretnu novu školsku godinu, uz želju da im bude dobra i vesela, te ju završe s uspjehom.

Pritom je Stilin predstavila kako je Primorsko-goranska županija osnivač, s današnjim danom i novom Osnovnom školom u Omišlju, ukupno 31 osnovne škole i 30 srednjih škola.

U osnovnim školama na području Županije ima ukupno 19165 učenika, od kojih je 2688 prvašića, što predstavlja 203 prvaša više nego prošle godine. To povećanje prvašića, koje svih veseli, je zabilježeno na području cijele županije, kako u Gorskom kotaru, na otocima te Gradu Rijeci, uz mali manjak u Opatiji, istaknula je Stilin.

U srednjim školama ima 10050 učenika, što predstavlja povećanje od 50 srednjoškolaca u odnosu na prošlu školsku godinu.

"Tijekom ljeta imali smo otvorenih 50 gradilišta, uložili smo ukupno 17 milijuna kuna. Svi nužni radovi su gotovi za početak školske godine, a ostalo je još malo koje će biti dovršeni do kraja kalendarske godine", izjavila je Stilin.

Govoreći o upisima u srednje škole, Stilin je istaknula kako je prema obrađenim podacima o upisima, 7% više upisa u trogodišnja obrtnička zanimanja ove školske godine nego prijašnje godine, što je podatak koji veseli. Tradicionalno u gimnazijskim programima popunjeno je 96% upisnih mjesta, potom u četverogodišnjim programima popunjeno je preko 92% mjesta, ostvaren je i dobar upis od 84% u umjetničkim programima, a nešto slabiji upis ali ipak bolji nego prošle godine u trogodišnjim programima.

ispiši stranicu ispiši stranicu